מאושר על ידי משרד החינוך ומשרד הביטחון

כללי הזהב של ימי הסיירות

אז לאחר שלא מעט חניכים שאלו אותנו מה כדאי או לא כדאי לעשות ביום סיירות החלטנו לכתוב לכם כללי הזהב של אדרנלין כושר קרבי ליחידות מיוחדות


חשבון לציין, אלו הם כללי הזהב אשר בחרנו לחשוף בפניכם כי אתם טובי הנוער אשר מכוונים ליחידות העלית של צה"ל בניהן סיירת מטכל, שלדג, שייטת 13 ויחידת ההייטס 669.

אלו הם הכלים אשר יעזרו לכם להתמודד מול המתאר, הפקודות והמתחרים מולם תעמדו באותו יום מכריע יום השדה אשר מתקיים באוקטובר או ינואר, אך אנחנו אומרים זאת בריש-גלי , אלו לא כל הכלים, ומדוע אתם שואלים, מהסיבה הברורה כי את הכלים אשר יבטיחו לכם את הניצחון, את 100% ההצלחה אנחנו חושפים רק בפני חניכנו, אנחנו לא נשקיע בכל אחד, רק במי שהוא שבחר וראוי לרוץ איתנו!


לאחר שלא מעט מלש״בים להוטים פנו אלינו ושאלו מה כדאי או מה לא כדאי לעשות ביום הסיירות החלטנו לכתוב לכם את כללי הזהב של אדרנלין כושר קרבי ליחידות מיוחדות

כלל ראשון: ריצת ה-3000

בכל יום סיירות שנפתח בריצת 3000, תמיד עולה השאלה האם לתת את כל מה שיש לנו בריצה הראשונה, או פשוט לעמוד בזמן ולשמור כוחות לאקטים הקשוחים שמצפים לנו בהמשך היום?
הסבר: שימו לב חברים, מטרת מבחן ריצת הבראור הינה לחלק את מאות המתגבשים לקבוצות אשר בוניות לפי מאזן כוחות שווה  – צוותים של כ-40 איש, אשר ייצאו בהזנקה אחת לסימון שיינתן לכם ע"י המגבש אשר נמצא במרחק קילומטר וחצי מכם שתפקידו לסמן אתכם ולשלוח אתכם חזרה לקו ההזנקה.

שימו לב חברים זהו מבחן כניסה, שמי שיעמוד בו יזכה להמשיך את היום ומי שלא יכול להיפרד לשלום מהחלום הגדול ביותר שלו.
אך מנגד, תדעו כי כל קבוצה מחולקת לשלוש רמות של מתגבשים: חזקים, בינוניים וחלשים. חלקה זו נקבעת עפ״י תוצאות הריצה, ועפ״י קריטריונים יבשים נוספים אותם נפרט לחניכנו בלבד.

למה אנו מספרים לכם את זה? חשוב להבין שהריצה הראשונה נועדה לצורך סינון ראשוני וכי אין לה משמעות מעבר ביום השדה, ובמילים אחרות יום הסיירות בו תתמיינו. לכן, להגיע ראשונים בריצה זו ולהשקיע בה את מרב האנרגיה שלכם יפגע בכם המשך המיון .

הזמן ממנו אתם צריכים לרדת הוא 14.29 דק׳. עם זאת, יש לזכור כי זה הוא מבחן יחסי ורף הכישלון עומד לפי תוצאות המתגבשים האחרים, ולכן אנו, סגל אדרנלין כושר קרבי המורכב ממאמנים יוצאי סיירות ויחידות מיוחדות ממליצים לכם פה אחד לרדת מ-14:00 דקות במבחן הסף של יום השדה.

שימו לב חברים ביום הסיירות האחרון שנערך ב1.1.2018 ריצת הפתיחה הייתה ריצת 2000 ולא 3000. במידה והמתגבשים יצאו לריצת 2000 אנו ממליצים לרדת מזמן של..

כלל שני: תחרות או עזרה?

מגבש: שימו לב חברים זהו יום שממנו אנו מחפשים לקחת את החזקים ביותר, לכל התרגילים בהם תשתתפו היום יש מטרה אחת בלבד והיא תחרות אישית בלבד. אני חוזר ואומר: זה לא הזמן לעזור אחד לשני, תדאגו אך ורק לעצמכם!

כמו שכבר הבנתם, אנו, חברי סגל אדרנלין כושר קרבי ליחידות מיוחדות, כולנו מגבשים בימי הסיירות ובכלל בגיבושי סיירת מטכ״ל, שייטת 13, חובלים, צוללות, טיס והיח״טיות לחטיבת הקומנדו, ומניסיוננו הרב חשוב לציין, המגבש אינו מבלף, המגבש מתכוון לכל מילה שיוצאת לו מהפה ובמיוחד לצמד המילים "תחרות אישית".

יום הסיירות מורכב מאקטים אישיים ומתחרות אישית בלבד (ספרינטים, אלונקה סוציומטרית וכו׳). מעצם המהות של היום אתם יכולים להבין שהדבר היחיד שיעיד עליכם כמתאימים לאותן יחידות הם הביצועים הפיזיים והמנטליים שלכם כאחד שנבדקים על-ידי  סדרי ההגעה שלכם בתרגילים השונים.

מאידך, יש גם קריטריונים משניים, כגון יציבות בסדרי ההגעה, עזרה לאחר בשעת מצוקה ועוד, אך על הקריטריונים האלו נפרט רק לחניכינו בקבוצות השונות.

כלל שלישי: התפרצויות העצבים!
חוויות חניך: (סימולציית יום סיירות) ״חברים זוזו לצד שמאל, אין מקום לרביעיה הראשונה.״
מגבש: ״קדימה להסתדר לא צריך לומר לכם יותר מפעם אחת.״
חניך: ״נו מה הולך אתם לא מבינים טוסו כבר ותנו מקום לעמוד!״
הסבר: היום הזה הוא קשה, עצים, צפוף ומגיע להעמיד אתכם בדיוק איפה שהמגבשים רוצים ,רגע לפני התמוטטות עצבים. עם זאת, והיות ואתם מכירים בכך שזה מה שמחפש אותו מילואימניק של סיירת מטכ״ל או שייטת 13, אתם בשום פנים ואופן לא יכולים לתת לו את ההזדמנות להוציא אתכם מאיזון. התפרצויות אלו, גם אם אתם צודקים, מעידים עליכם כעל מועמדים לא יציבים שאינם יכולים לעמוד בעומסים המנטאליים של יום השדה, שלא נאמר העומסים של גיבושי ההמשך, טירונות היחידה והמסלול הארוך והמייגע שצפוי לכם לפני העלייה ליחידה ובכלל, ולכן עליכם  לשמור על קור רוח ונחישות, אותה תשדרו דרך הביצועים שלכם בלבד.

כלל רביעי: אני או המגבש?

אתם תצאו לתרגיל השקים, אשר לימים הפך לתרגיל משולב ועצים של זחילה וריצה.

חווית חניך: ״כאשר הגעתי למגבש וצעקתי לו את המספר שלי ואת מספר הסיבובים הוא עשה בדיוק מה שהמאמן שלי, בוגר סיירת מטכ״ל, הכין אותי אליו מראש.״
מגבש סיירת מטכ״ל: ״מה צעקת שם מספר 26, מה מספר הסיבוב שלך?״
חניך: ״22 המפקד.״
מגבש: ״אתה בטוח? כי אני ספרתי 21…״
חניך: המפקד ספרתי בבירור 22 סיבובים, אך היות וספרת 21 סיבובים ,זה מספר הסיבובים שעשיתי.
מגבש שייטת 13: (תופס את החניך לאחר מספר דקות) ראיתי שעשית 22 סיבובים, ומה שתגיד לי אני אכתוב -21 או 22?
חניך: 21, משום שהמפקד ראה והחליט שעשיתי 21.

הסבר: כן חברים, הם לא תמיד צודקים, אבל הם יודעים הכל, וזה היה מבחן שאותו חניך (שהעפיל בהמשך לסיירת מטכ״ל) עמד בו, ומסתבר שהוא נתקל בו גם בגיבוש ״היחידה״, ולכן תהיו בטוחים שביום הזה לא משנה מה תעשו ואיך תעשו – להם תהיה המילה האחרונה, אפילו אם אתם יודעים בוודאות שזהו מספר הסיבוב/ספרינט/עומק הבור הנכון, הם תמיד צודקים.

זכרו: הם בוגרי מסלול ובעלי ניסיון חיים שכמוהו לא חוויתם עדיין. לאור העובדה הזאת והעובדה שרובכם אפילו לא בני 18, אתם בוחרים להקשיב להם, נקודה.

כלל חמישי: עומק הבור.
חוויות חניך: המפקד פקד עלינו לחפור בור בעומק, רוחב, ואורך של מטר. אז לאחר שחפרנו את הבורות הגיעו המגבשים ושאלו שאלות.״
מגבש שייטת: ״כמה בקבוקי קולה אני יכול לשפוך לבור שלך על מנת שאמלא אותו עד הסוף בידיעה שנפח הבקבוק הוא ליטר וחצי?״
חניך: ״אצטרך לחשוב על זה…״
מגבש: ״אין בעיה.״

המגבש מסתובב והולך, כאשר לאחר חמש דקות הוא חוזר חזרה ושואל שוב.
חניך: לא הצלחתי למצוא את התשובה המדויקת לכן אני לא יכול לענות עליה…

הסבר: שימו לב, אמינות היא מילת המפתח, שהרי אם הייתם נפלאים ביום הסיירות והצלחתם בכל האקטים, אף מגבש לא ידחה אתכם בגלל שלא ידעתם איך לחשב קוב מים. במידה ואינכם יודעים את התשובה תגידו בלב שלם ובראש מורם "איני יודע את התשובה", אך היות ואתם יודעים שזוהי שאלה שצפוי שישאלו אתכם, תכינו את עצמכם ותשננו כבר עכשיו איך מחשבים ומהם הנוסחאות הנדרשות לכך, שהרי זה המוטו של הקבוצה החזקה, המקצועית והאדירה ביותר בתחום, הקבוצה היחידה שמכינה ליחידות המיוחדות, הניצחון דורש הכנה מוקדמת, אדרנלין!

כלל שישי: אלונקה סוציוטרית


חוויות חניך:
(סימולציה) ״קדימה… אני מגיע… אני מגיע (קופץ) ותופס את האלונקה, מספר שניות לאחר מכן מגיע מתגבש אחר ותופס את אותה ידית.״חניך: (משחרר את האלונקה ואומר): ״אני יודע והמגבש יודע מי תפס את האלונקה״.
הסבר: כמו שכבר הבנתם לאלונקה הסוציומטרית יש ערך מוסף בימי השדה והגיבושים ליחידות המיוחדות, ולעיתים היא זו שאף תכריע אם עברת או לא עברת את הגיבוש. לכן, עשו הכל על מנת להגיע אליה וברגע שתפסתם אותה אתם לא משחררים.
המגבש "לא יודע" שום דבר, הוא מסתכל ורואה מי עומד עם האלונקה, כותב אתכם וממשיך הלאה. אותו לא מעניין מי נלחם ומי ויתר, אותו מעניין על איזה כתף היא תיסחב. כמו כן, שלא תתבלבלו, המגבשים רואים וכותבים הכל ולכן אם אתם הראשונים שתפסו את האלונקה אתם לא משחררים גם אם המתגבש השני מתעקש ואף יוצר "סצנה". המגבש יראה ששניכם לא מוותרים ויודיע פה אחד כי באם אחד מכם לא משחרר את האלונקה כל האלונקה מתבטלת. מה עומד מאחורי המילים הללו, מה באמת יקרה ולמה, מידע זה נשאיר לחניכי אדרנלין .

כלל שביעי: לנוח או להמשיך?

חוויות חניך: ״שימו לב חברים ״ (ככה הודיעו לנו המגבשים) ״תרגיל השקים הוא תרגיל ארוך וקשה ולכן אין בעיה לעצור רגע לשתות מים להתרעננות ולחזור לתרגיל.״

הסבר: בשתי מילים, זוהי הטעיה!
בואו ננתח את הסיטואציה בדרך הפשוטה ביותר: היה ואתם נכנסים לתרגיל השקים, וכבר עברו 15 דקות שבהם אתם לקחתם את ההובלה, ובראותכם זאת אתם עוצרים ולוקחים לכם דקה של מנוחה על מנת לשתות להתרענן ולחזור לתרגיל, איך זה יצטייר בעיניי המגבשים? בזמן שאתם שותים – הם ממשיכים לדחוף קדימה. בזמן שאתם יצאתם לרגע, הם לא מתכוונים לבזבז אפילו רגע. במילים פשוטות, בזמן שאתם בחרתם לזלזל הם בחרו להוקיר כל רגע ולהבין שאין הזדמנות שניה ליצור רושם ראשוני במיוחד לא במהלך המיונים לסיירות המובחרות של צה"ל.
לכן, ברגע שבחרתם להיכנע לחולשה ובעצם להראות זלזול ביום הסיירות, תכינו את התיק שלכם, כי כנראה שלא תמשיכו במיון הראשוני ליחידות המיוחדות.

כלל שמיני: רעות

הסבר: כפי שכבר הסברנו לכם, עזרה לאחרים אינה פרמטר שלפיו מדרגים אתכם ביום הזה, פרט למקרים חריגים. עם זאת, "לכל כלל יש יוצא מן הכלל" ולכן, יש לעזור לחניכים אחרים ביום השדה. איפה ומתי? תצטרפו אלינו ותגלו!

כלל תשיעי: מסביב לשק או מעליו?

חוויות חניך: ״שוב אותו קו, שוב אותו מבט… שוב אותו מגבש של סיירת מטכ״ל והמילה שכל כך חיכינו לה – צאו!״
חניך: מזנק קדימה לפי הדגשים, חוסם, מנתח את השטח, מגיע לשק ושובר בצורה מלאה על מנת לזנק שוב למעלה ולנצח, אך ברגעים אלו ממש הוא הבחין במתגבש שבמקום השני, אשר בחר להקיף את השק רק עם רגל אחת ובכך לקח את ההובלה שוב.
מגבש: מספר ומקום, צא!
חניך: ״ושוב חוזר חלילה, עוד פעם הוא רימה ולקח את ההובלה…״
הסבר: ההוראות לעקוף את השק מימין לשמאל הם לא בגדר המלצה. שימו לב כי המגבשים מסתכלים ובוחנים אתם עד לפרטים הקטנים ביותר, וכאשר אחד מכם יעקוף את השק בדרך שאינה הדרך שהוגדרה מראש, תהיה זו נקודה רעה לזכותכם על חוסר אמינות, מה שאומר שאת השירות שלכם תעשו במקום אחר, לא בסיירת מטכ״ל או בשייטת 13.

להלן המשך האקט:
מגבש: ״מספר 32 האם הקפת את השק?״
מספר 32: ״כן המפקד״
מגבש: ״עוף לסוף התור…״
מיותר לציין שהבחור כמובן לא עבר. אל תשחקו באש אחרת תשרפו!

כלל עשירי: השיחה האחרונה
הסבר: בשיחה האחרונה של יום הסיירות המגבשים יבקשו מכם לפרט על עצמכם וישאלו אתכם שאלות כמו: מאיפה אתם? כמה זמן התאמנתם ליום הזה? האם התנדבתם פעם ואם כן איפה זה היה? וכד'.

שימו לב כי אין מה להאדיר את עצמכם בשבחים לנסות בכוח להתעלות מעל המתגבשים האחרים. המגבשים מבקשים לדעת פרטים מסויימים ומצפים לקבל תשובה ספציפית בלבד. לכן יש לענות בכנות על כל השאלות שלהם ומנגד לא להרחיב במידע שהם לא ביקשו, שהרי אם הם ירצו לשמוע עליכם עוד הם ימשיכו בתשאול.

כלל אחת עשרה: נמחקים או לא?

חוויות חניך: ״הגעתי לאלונקה; אני כבר מפורק; זאת הפעם ה-17 שאני מגיע ברציפות אחרי שהגעתי ראשון בכל מקצי הספרינטים.״
מגבש: ״קדימה אלונקה תזיזו את עצמכם, מי שלא עומד בקצב שלא ייתפוס את האלונקה!״
חניך: ״הרמנו את האלונקה והתקדמנו אני ועוד שניים קבועים על האלונקה כשהרביעי מתחלף.״
מגבש: ״אלונקה – לא תגיעו לפה תוך עשר שניות – אני מוחק אתכם מהאלונקה!
הבחור הרביעי: מתחיל לדחוף קדימה בזמן שכולנו כבר כפופים מעייפות, מיותר לציין שזאת הפעם הראשונה שהוא הגיע לאלונקה אחרי שכל התרגיל הוא הלך… זה הרגע שלו לנצנץ…

הסבר: הפתרון הוא אחד, ועל מנת לסיים את התרגיל הזה מנצחים עליכם להודיע לשאר חברי האלונקה כי ** **** ***** ****!

כלל שתיים עשרה: מנטרה מהי?

חוויות חניך: ״אין לי כל טיפת כוח נוספת בגוף… אבל הבטחתי לעצמי שאני לא מוותר…״
מגבש: ״צאו!״
חניך: הוא יצא לספרינט האחרון כשבראש שלו הוא מריץ צמד מילים בודדות, "אני הראשון" וסיים את יום הסיירות באוהל של סיירת מטכ״ל.

הסבר: שימו לב חברים לזמנים קשיים. כאשר הגוף חלש ואיתו הראש אנו תמיד ממליצים לחניכינו להגיע עם "מנטרה" – משפט בעל משמעות אינדיבידואלית להם, אשר יתן להם כוח להמשיך בזמנים הקשיים, יתן להם את הסיבה להמשיך לרוץ.

זהו זה חברים, זה היה פירוט קצר, אוסף כלים פשוטים שבחרנו לתת לכם על מנת שתבינו לאן אתם נכנסים ומה עושים או לא עושים במהלך יום הסיירות.
כמובן שאת הפרטים החשובים באמת, "הכלים הכבדים", אשר יבטיחו הצלחה ולא פחות מזה ללא יוצא מן הכלל ביום סיירות, כגון איך יוצרים מחסום מנטלי, איך משדרים למגבש שאתם הטובים ביותר, איך ליצור הנהגה והערצה ע"י שאר המתגבשים ולסיים את היום הזה כמנצחים, ועוד. כלים אלה נחשוף לחניכינו בלבד.

שימו לב, זהו לא רמז, זאת שאגת התעוררות! תצטרפו אלינו עוד היום כי אם אתם לא איתנו, אתם נופלים תחת חניכינו!

זאת לא עוד קבוצת כושר קרבית בינונית, זאת הקבוצה המקצועית הקשוחה והיחידה ביותר תכניס אתכם ליחידות שאליהם חלמתם עוד מגיל צעיר, אם אתם מבקשים להיות מהיחידים שיעברו מתוך שלוש מאות שהתמיינו ועוד לגיבושי:  מטכל/שייטת/חובלים, אתם במילה אחת ברורה, שייכים לאדרנלין!

אולי יעניין אתכם

חברת ההכשרה הבלעדית והמובילה בישראל להכנה ליחידות העלית

הגישו מועמדות עוד היום

אייקון שיתוף
צריך עזרה?💬
דילוג לתוכן